Tudományos háttér

__________
TUDOMÁNYOS

HÁTTÉR
folt eltávolítás hatékonyság_vágott
A BEVERLY HILLS FORMULA NO. 1. A FOLTELTÁVOLÍTÁSBAN
A fogfehérítő termékek piaca az egyik leggyorsabban növekvő kategória a szájápolási szegmensen belül, és ez látható a termékfejlesztésekben és az eladásokban. Egyre többen figyelnek oda arra, hogy a tea, kávé, dohány, vörösbor és fűszerek okozta elszíneződéseket eltávolítsák fogaikról. Szerencsére ehhez már nem kell vagyonokat költeni a fogorvosnál vagy káros kemikáliákat alkalmazni, mivel már rendelkezésre állnak házilag is alkalmazható, biztonságos fogfehérítő termékek. Ráadásul egyre többen figyelnek oda tudatosan a szájápolásra, és egyre több otthoni fogfehérítő termék közül lehet válogatni.

Az egyik leggyakoribb vita a fogfehérítő termékek kapcsán, hogy mennyi ideig tart a hatásuk, így nem véletlenül a legtöbb termékfejlesztés az elmúlt évtizedekben erre irányult. Egy híres angol szájápolást oktató iskolában egy in vitro laboratóriumi teszttel vizsgálták különböző fogkrémek lepedék eltávolítási képességét. A cél az volt, hogy megnézzék, a tesztelt fogkrémek mennyire hatékonyan tudják eltávolítani a foltokat a fogakról a vízhez viszonyítva. Igazi fogak helyett egy Perspex nevű műanyagot vizsgáltak, amely minőségben nagyon hasonlít az emberi foghoz.

fehér fogak
A vizsgálat során két önkéntestől vettek nyálmintát, akik 2 órán keresztül nem ettek vagy ittak semmit, csupán 100 ml vizet fogyasztottak el a 10 vizsgálati ciklus alatt (10/15 ml per ciklus). Mindegyik Perspexet belemártották a nyálmintákba 2 percre, 20 ml 0.2%-os Chlorhexidine alapú szájvízbe 2 percre és 10 ml teába 60 percre, azután leöblítették a mintákat desztillált vízzel. A fogkrém elegyek 3g fogkrém és 10 ml desztillált arányából lettek előállítva. A tesztelendő friss nyál ugyanattól az önkéntestől származott és a tea és a Chlorhexidine minta minden tesztelési ciklus után megváltozott. A Perspex mintákat minden esetben vizsgálták a fogkrém elegybe történő bemerítés előtt és után 1 és 5 perc között, és ez alapján lett kiszámolva a lepedék eltávolítási képesség százalékban megadva.

A teszt során megállapításra került, hogy a Beverly Hills Formula Perfect White fogkrémek kiemelkedő, 91%-os lepedék eltávolítási eredményt értek el! Érdekes, hogy a vezető szájápolási márkák fogkrémek némelyike kiemelkedően rosszul teljesített 41%-al, főleg ha azt a tényt is figyelembe vesszük, hogy a víz önmagában 48%-os eredményt ért el. Ezek alapján is látható, hogy a Beverly Hills Formula fogfehérítő termékeivel otthon is könnyen, gyorsan és biztonságosan kivitelezhető egy szép fehér fogsor és egy ragyogó mosoly!
A FOGKRÉMEK ZOMÁNC KÁROSÍTÓ HATÁSA: TE MELYIKET HASZNÁLOD?

zománc károsítás_vágott
Számtalan fogkrém található a boltok polcain, mindenki kedvére válogathat, attól függően, milyen problémára keres megoldást (hatékony folteltávolítás, rossz lehellet, érzékeny fogak, íny probléma stb.). A legtöbben talán bele sem gondolnak, hogy a választott termékben található összetevők milyen hatással vannak a fogakra.

Új kutatások az bizonyítják, hogy az embereknek igenis figyelniük kellene a fogkrémek összetevőire és azok zománc károsító hatásaira, mert így komoly fogászati problémák lennének elkerülhetőek. Valamilyen szinten minden fogkrém hatással van a fogzománcra. Ez szükséges is, hiszen így tudják napi szinten eltávolítani a lepedéket és elszíneződéseket, megakadályozva ezzel az ínybetegségeket. Egy legújabb kutatás arra figyelmeztet, hogy fontos lenne olyan terméket használni, amely hatékonyan tisztít, viszont nem annyira agresszív, hogy a fogzománcra is káros hatással legyen.

El kellene kerülni azokat a fogkrémeket, amelyeknek magas a zománc károsító hatásuk. Mivel a zománc így is, úgy is elkopik idővel, láthatóvá válik a dentin és a fogak is besárgulnak. Ezek a fogkrémek még a ragyogó és csillogó porcelán koronák felületét is el tudják koptatni. A zománckárosító fogkrémek a fogak érzékenységét is növelhetik, illetve további problémákat okozhatnak, még akár fogvesztést is.

A fogkrémek zománcra gyakorolt hatását úgynevezett RDA értékben mérik, és minden termék, amely 100 feletti pontot kapott, az “károsnak” minősül. Sajnos ez az RDA érték a legtöbb esetben nincs feltüntetve a termékek marketing és egyéb információs anyagain (pl. a termék dobozán).

Egy amerikai független laborban (2011 és 2012 júliusában) több fogfehérítő fogkrémeket teszteltek a fogzománcra gyakorolt hatásuk kapcsán. A végeredményben kimutatható, hogy a Beverly Hills Formula fogkrémek a leggyengédebbek a zománchoz, maguk mögé utasítva ezzel számos piacvezető fogkrém márkát. A Beverly Hills Formula termékek 90 pontot értek el az RDA skálán, míg némely konkurens márka 138 (2012 július) és 147 (2011 július) pontot kapott.

Ezek az eredmények arra engednek következtetni, hogy a tea, kávé, vörösbor vagy dohány termékek okozta elszíneződések eltávolításához nincsen szükség erős és kártékony kemikáliákra. A fogfehérítő fogkrémek új generációja már gyengéd a zománchoz és a fogakhoz, mégis könnyen és hatékonyan tudják eltávolítani az elszíneződéseket és foltokat a fogakról, amelyek így ismét szép fehérek és ragyogóak lehetnek.

Sokat tehetünk fogaink egészségéért, ha olyan fogkrémet választunk, amely gyengéd a fogzománchoz, mert így számos problémától kíméljük meg magunkat hosszútávon. Bár a Beverly Hills Formula termékek gyengédek a fogakhoz, fluoridot tartalmaznak, amely segítségével hosszan tartó védelmet nyújtanak a szájban található baktériumok ellen, erősítik és ellenállóvá teszik a fogakat és a fogzománcot.
___
Kapcsolat
Target Sales Group Kft.
2120 Dunakeszi Fő út 16-18.